Élet-Stílus

Érem nélkül zártuk a birkózó vb-t

A szabadfogásúak 120 kilogrammos kategóriájában szereplő Aubéli Ottó a vigaszágon kapott ki, a 96 kilós Kiss Gergely már az első mérkőzése után kiesett a Kantonban zajló birkózó-világbajnokságon.

A tavalyi budapesti vb-n harmadik magyar nehézsúlyú magabiztos győzelemmel kezdte a napot a japán Kitamura Kacuja ellen, akit két menetben vert. A folytatásban a kanadai Jamie Cox sem jelentett neki problémát, s az újabb kétmenetes sikerrel a negyeddöntőbe került. A nyolc között Aubélira az üzbégek klasszisa, Artur Tajmazov várt. A mérkőzés a papírformának megfelelően az üzbég fölényét és biztos győzelmét hozta. Tajmazov később az elődöntőben is nyert, így Aubéli a délutáni programban a vigaszágon javíthat.


A vigaszágon Aubéli az örmény Ruszlan Baszijevvel találkozott. A mérkőzés nagy csatát hozott, a kiegyenlített küzdelemből azonban az első és a második menetben is egy-egy mögékerüléssel (1-0, 1-0) Baszijev jött ki győztesen.

Kiss Gergely az ukránok vb-bronzérmesével, Vaszil Teszminecskivel csapott össze a 32 között. A mérkőzés változatos, hárommenetes küzdelmet hozott, amelyből végül – a magyar birkózó apróbb figyelmetlenségeit kihasználva – az ukrán jött ki győztesen.


Aubéli veresége egyben azt is jelentette, hogy a kötöttfogásúak után a szabadfogású férfi válogatott is érem nélkül zárta a világbajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik