Élet-Stílus

Csúszhat a 2010-es foci vébé

A 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság rendezői alaptalannak tartják a nemzetközi szövetség (FIFA) aggodalmát a stadionépítésekben tapasztalható késedelmek miatt.

“Nem kell minket a határidőkre figyelmeztetni, minden időben elkészül, egy kis csúszás pedig belefér”, mondta Dennis Mumble, a finálénak otthont adó FNB Stadion igazgatója. A 80 ezres létesítmény lelátóját 96.700-asra bővítik. Az ünnepélyes átadást novemberre tervezték, de a munkálatok a tervezettnél lassabban haladnak. Emiatt Joseph Blatter, a FIFA elnöke levelet küldött a szervezőknek, melyben felhívta figyelmüket a pályázati anyagban leadott határidők betartására.

“Schmidt úr a mi meghívásunkra látogat el hozzánk, szó sincs semmilyen mentőakcióról. Németország óriási sikerrel rendezte meg nyáron a tornát, teljesen természetes, hogy szívesen fogadunk minden praktikus jó tanácsot”, reagált Mumble indulatosan azokra a sajtóhírekre, melyek szerint a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) főtitkára, Horst R. Schmidt azért utazik októberben Johannesburgba, hogy mentse, ami menthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik