Élet-Stílus

Feltámadt az utolsó negyedben a Giants

Az NFL második játéknapjának leglátványosabb mérkőzését a New York Giants philadelphiai vendégjátéka hozta. A hazaiak az első három negyedben átgázoltak ellenfelükön, de aztán valami olyasmi történt, amire a New York-i szurkolók sem számítottak.

Feltámadt az utolsó negyedben a Giants 1

Repül a sisak – L. J Smith akad fenn a Giants-védõkön (Sport1)



Feltámadt az utolsó negyedben a Giants 2

Burress otthagyta védõjét, és megnyerte a meccset a Giantsnek (AP)

A Philadelphia Eagles az első három negyedben 24-7-re elhúzott a Giants ellen a National Football League (NFL) második játéknapján. A házigazda együttes a remekül játszó Donovan McNabb (350 yard és két touch down passz) vezérletével könnyedén szerzett 17 pontos vezetést. A támadóalakzat 400 yardot futott és dobott, több mint kétszer annyit, mint Eli Manning és a Giants. Peyton Manning kisöccse nem tudta összefogni a csapatot, az Eagles védői nem kevesebb, mint nyolc alkalommal vitték földre a harmadéves fiatal irányítót.

A negyedik játékrésznek 24-7-es philadelphiai vezetéssel vágtak neki a csapatok, és a hazai közönség különösebb izgalom nélkül vette tudomásul, hogy másfél perccel később Tim Carter eszmélt a leggyorsabban egy fumble után, és rávetette magát a labdára az Eagles célterületén.

Tíz perccel később azonban kezdett ’komolyra’ fordulni a helyzet: Manning 22 yardos passzát Amani Toomer értékesítette. Hirtelen már csak három pont volt a Philadelphia előnye, ráadásul nem sokkal a játékidő vége előtt harmincöt yardról Jay Feely mezőnygólt szerzett, következhetett a hosszabbítás.

A váratlan fordulat teljesen összetörte az addig olajozott gépezetként működő Eaglest, semmi nem akart sikerülni a házigazdának, a Giants ezzel szemben szárnyalt. Négy perccel a ráadás vége előtt eldőlni látszott a találkozó: Manningék 30 yardra az ellenfél célterületénél jártak, következhetett a Third Down. Mindenki arra számított, hogy a fiatal irányító átpasszolja a labdát az egyik futónak, majd a negyedik kísérletnél Jay Feely belövi a mezőnygólt. Manning azonban mást talált ki. Dobásra szánta el magát, és a 31 yardos passzt Plaxico Burress biztosan megfogta az Eagles célterületén belül, és ezzel el is dőlt a találkozó.

A második játéknap eredményei:
Miami Dolphins-Buffalo Bills 6:16
Minnesota Vikings-Carolina Panthers 16:13 (hosszabbítás után)
Cincinnati Bengals-Cleveland Browns 34:17
Chicago Bears-Detroit Lions 34:7
Indianapolis Colts-Houston Texans 43:24
Green Bay Packers-New Orleans Saints 27:34
Philadelphia Eagles-New York Giants 24:30 (h. u.)
Baltimore Ravens-Oakland Raiders 28:6
Atlanta Falcons-Tampa Bay Buccaneers 14:3
Seattle Seahawks-Arizona Cardinals 21:10
San Francisco 49ers-St Louis Rams 20:13
Denver Broncos-Kansas City Chiefs 9:6 (h. u.)
New York Jets-New England Patriots 17:24
San Diego Chargers-Tennessee Titans 40:7
Dallas Cowboys-Washington Redskins 27:10


Következik:
Jacksonville Jaguars-Pittsburgh Steelers hétfő, magyar idő szerint 2:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik