Élet-Stílus

Cannavaro: borzasztóan játszottunk

A legutóbbi szezonhoz hasonlóan kínos lyoni vereséggel kezdte Bajnokok Ligája-szereplését a kilencszeres győztes Real Madrid labdarúgócsapata.

Annak ellenére, hogy visszatért az együtteshez a korábbi sikeredző, Fabio Capello, és sztárjátékosok sorát csábították a klubhoz, a királyi gárda simán, 2-0-ra kikapott a rendkívül motivált és összeszokott francia bajnoktól.

„Ugyan az első félidőben volt néhány lehetőségünk, de az ellenfél mind fizikálisan, mind technikailag fölénk nőtt. Nem működött jól a védelmünk sem, de bízom a csapatban. Kijavítjuk a hibáinkat, és érzékelhető lesz az előrelépés” – nyilatkozott a találkozó után Capello.

„Borzasztó volt ez a mérkőzés, legfőképpen az első félidő. Rengeteg hibát követtünk el, és nem koncentráltunk eléggé, amit a Lyon teljes mértékben kihasznált. Most megpróbálunk visszatérni a megkezdett útra. Ez még csak az idény eleje, új játékosokkal, új edzővel. A későbbiekben még bármi megtörténhet” – adott hangot csalódottságának, egyben bizakodásának az önmagához mérten gyengén teljesítő Fabio Cannavaro.

„Az első félidő egyszerűen fenséges volt. Büszke vagyok a csapatomra – kezdte értékelését Gérard Houllier, a hazaiak vezetőedzője. – Úgy érzékeltem, hogy a Real Madrid ezúttal jobban játszott, mint a tavalyi sikerünk alkalmával, nehezebb volt kibillenteni az egyensúlyából. Nagyon magas szinten kellett futballoznunk ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni. Jól játszottunk, így a szünetig akár több góllal is vezethettünk volna. A második szakaszban is kontrolláltuk a játékot, pedig akkor már inkább az ellenfelünknél volt a labda. Azt gondolom, hogy a csapatom tovább érett, de még képes fejlődni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik