Élet-Stílus

Merk nem tudja letenni a sípot

Markus Merk német játékvezető visszatér a pályára azután, hogy a számára nem jól sikerült nyári labdarúgó-világbajnokságot követően jelezte, pihenésre van szüksége.

Merknek a németországi vb csoportmérkőzései során több vitatott ítélete volt, így később már nem kapott szerepet. “Nagyon csalódott volt, hogy sem a nyolcad-, sem a negyeddöntőkben nem vezethetett mérkőzést, de remélem, ennek ellenére folytatni fogja a játékvezetést” – mondta korábban Volker Roth, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) játékvezetői bizottságának vezetője.

Merk a német bajnokság eddig lejátszott mérkőzésein nem bíráskodott, és kihagyta a Bundesliga-bíróknak szervezett edzőtábort is, most azonban jelezte, ismét szeretne aktív közreműködője lenni a találkozóknak.

“Egy szemináriumon a kollégák állva tapsoltak meg, amikor beléptem a terembe, és ekkor egyértelművé vált számomra, hogy folytatni kell” – indokolta döntését az első számú német bíró. A 44 éves, civilként fogorvosként tevékenykedő Merk kétszer – 2004-ben és 2005-ben – a világ legjobb játékvezetője volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik