Élet-Stílus

BL: az esélyesek továbbmentek

Elsőként az FC Liverpool jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőköréből a csoportküzdelmekbe, majd sorban kiharcolta a főtáblán való szereplést a Milan, a Valencia, Benfica és a Hamburg is.

A Liverpool a zavaros közel-keleti politikai helyzet miatt semleges pályán, Kijevben rendezett mérkőzésen döntetlent ért el a Maccabi Haifa ellen, ami tökéletesen megfelelt az angol csapatnak a hazai egygólos győzelmét követően.

A Hamburger SV idegenben lőtt góllal jutott tovább az Osasuna ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőköréből a csoportküzdelmekbe. A spanyol gárda már a hatodik percben vezetést szerzett, de a hajrában De Jong belőtte az oly fontos egyenlítő gólt, amely a továbbjutást eredményezte.

Az AC Milan kettős győzelemmel lépett át a Crvena zvezdán. Az első hazai mérkőzésen aratott sovány győzelem után, idegenben is nyerni tudtak Inzaghi és Seedorf góljaival.

Az első mérkőzés döntetlenje után a Benfica három góllal verte meg az Austria Wien csapatát a visszavágón és bejutott a csoportküzdelmekbe. Az osztrák együttesben Sáfár Szabolcs állt a kapuban. A másik osztrák csapat sem került Európa 32 legjobb klubja közé: az FC Valencia a visszavágón magabiztos győzelmet aratott a Red Bull Salzburg ellen. A Giovanni Trapattoni és a korábbi magyar szövetségi kapitány Lothar Matthäus által irányított osztrák együttesben a magyar válogatott Bodnár László végigjátszotta a találkozót. A játékos a 18. percben sárga lapot kapott.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Macabbi Haifa (izraeli)-FC Liverpool (angol) 1-1 (0-0)
gól: Colautti (63.), illetve Crouch (56.)
továbbjutott: Liverpool, 3-2-es összesítéssel

Osasuna (spanyol)-Hamburger SV (német) 1-1 (1-0)
gól: Cuellar (6.), illetve De Jong (74.)
továbbjutott: Hamburger SV 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal

Crvena zvezda (szerb)-AC Milan (olasz) 1-2 (0-1)
gól: Dokic (80.), illetve Inzaghi (29.), Seedorf (79.)
továbbjutott: AC Milan kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel

Benfica (portugál)-Austria Wien (osztrák) 3-0 (2-0)
Gól: Rui Costa (21.), Nuno Gomes (45.), Petit (57.)
továbbjutott: Benfica, 4-1-es összesítéssel

FC Valencia (spanyol)- Red Bull Salzburg (osztrák) 3-0 (2-0)
Gól: Morientes (13.), Villa (32.), Silva (90.)
továbbjutott: FC Valencia, 3-1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik