Élet-Stílus

Szombaton megtartják az öbölátúszást

A hétvégén, szombaton megrendezik a korábban már kétszer is elhalasztott öbölátúszást, mert sem erős szél, sem csapadék nem várható, s a víz hőmérséklete is alkalmas lesz a balatoni megmérettetésre.

A csütörtöki helyzet szerint ideális strandidőben, folyamatosan melegszik, jelenleg 21 fokos a tó vize, s ha az előrejelzés nem változik, továbbá a szélerősség is megfelelő lesz, szombat délelőtt, 10 órai kezdettel sor kerülhet a verseny lebonyolítására – tudatta a rendező Magyar Marathon Klub az MTI-vel. A hagyományos három és fél kilométeres táv indulói a balatonfüredi Marina Hotel strandjáról rajtolhatnak 13 óráig folyamatosan. A verseny után az úszók már aznap este megtekinthetik eredményeiket az interneten. (port.hu).

A Floriol Öbölátúszás helyszínén Zubor Attila, Magyarország leggyorsabb úszója segédkezik majd válogatott úszók társaságában a rajtnál, a fővédnök pedig a korábbi öbölátúszó-győztes, világ- és Európa-bajnok Cseh László lesz. A rajtnál és a célba érkeztetésnél az idei Miss Balaton szépségverseny királynője és két udvarhölgye fog közreműködni csakúgy, mint a 15:30-kor kezdődő eredményhirdetésnél.

A viadalra – akár családosan is – elsősorban az amatőr úszókat várják, nekik külön 5 kategóriában családi versenyt is hirdetnek, valamint az együtt érkező baráti köröket és cégek dolgozóit is külön értékelik. Itt kerül sor a 25 évnél idősebb úszók nyílt szenior országos hosszútávúszó bajnokságára is az egész napi eredmények összesítése alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik