Élet-Stílus

Újabb sztár távozik Münchenből?

A Manchester United kereste meg az angol válogatott és a bajor egyesület kulcsjátékosát, Owen Hargreaves-t. A középpályás szívesen játszana Angliában, de nemrég hosszabbított szerződést a német klubbal.

Ismael kidőlt

Legalább fél évre harcképtelenné vált Valérien Ismael, a bajorok francia hátvédje. A 30 éves játékos az egyik edzésen sípcsonttörést szenvedett. Kedd este már meg is műtötték, várhatóan legkorábban a jövő év elején léphet pályára.

“Fantasztikus ajánlatot kaptam a ManU-tól.” – nyilatkozta a Sport Bild nevű lapnak a a 25 éves középpályás, majd hozzátette: “Angol válogatottként különösen vonz a lehetőség, már csak azért is, mert nem lehet tudni, mikor kapok ismét egy ilyen kedvező ajánlatot.”

Állandó hely a kezdőben

Hargreaves pályafutása során 34 alkalommal húzhatta fel a címeres mezt; a hollandok ellen debütált még 2001-ben a White Hart Lane-en. Játszott a 2002-es vébén, majd a két évvel későbbi kontinensbajnokságon is. Ebben az időszakban több poszton is bevetette a szövetségi kapitány, és nem tudott állandó kezdőhelyet kiharcolni magának a válogatottban. Az idei világbajnokságon – védekező középpályásként – az angolok egyik legjobbja volt, és minden bizonnyal az első perctől pályán lesz a szerdai, görögök elleni barátságos meccsen.

Csak a Bundesligát ismeri

Klubszinten a teljes pályafutását a Bayern Münchennél töltötte Hargreaves. A szülei 1997-ben költöztek Kanadából Németországba, és három évvel később debütált a német klubban a középpályás, aki azóta a csapat egyik kulcsembere. Már több angol klub is bejelentkezett érte az elmúlt években, de az Arsenalt, a Tottenhamet és a Middlesborough-t is kikosarazta Hargreaves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik