Élet-Stílus

Petráhn elődöntős Göteborgban

Ajkler Zita hármasugrásban a selejtezőben búcsúzott a göteborgi atlétikai Európa-bajnokság második napján. Petráhn Barbara ezzel szemben bejutott az elődöntőbe 400 méteren.

A női hármasugróknál 14,05 méterben határozták meg a döntőhöz szükséges szintet, a legjobb 12 azonban mindenképpen folytathatja szereplését. A távolugrásra is nevezett, és ebben a számban az 1998-as budapesti Eb-n hatodik Ajklernek idei legjobbján, a 13,66 méteren nagyot kellett volna javítania a továbbjutáshoz. A Vasas-Humansoft versenyzője ezzel szemben gyengén, 12,42-vel kezdett, második kísérletét elrontotta, majd 12,05-tel zárt. Így a 25 ugrót számláló mezőnyben mindössze két vetélytársát tudta maga mögé utasítani, közülük egynek nem volt érvényes kísérlete.

A magyarok közül délelőtt még a 400-as Petráhn Barbara indult. A zalaegerszegi futó jó formában érkezett az Eb-re, hiszen 51.51 mp-es egyéni csúcsát idén érte le, de ezt nem sikerült megismételnie. A négy 400-as futamból az első három helyezetteken kívül még a további négy legjobb idővel rendelkező folytathatja szereplését az elődöntőben.

Előfutamában Petráhn jól szerepelt, a célegyenesbe harmadikként fordult, a hajrára azonban elmerevedett, s a brit Marilyn Okoro is megelőzte. Így az volt a kérdés, hogy 52.30 mp-es ideje elég lesz-e az elődöntőhöz. A következő futamokban a négy pluszhelyből csak kettő kelt el, ezzel az 1997-ben junior Eb-negyedik Petráhn a 14. helyen befért a legjobb 16 közé, s készülhet a szerdai folytatásra, ahol már a fináléba jutás a tét.

A magyarok közül Győrffy Dóra lesz érdekelt a keddi napon a női magasugrás 18:45 órakor kezdődő selejtezőjében, az Üllevi Stadionban, amely a meleg, nyári időben már délelőtt csaknem megtelt, közel 40 ezren foglaltak helyet a lelátón. A kontinensviadal második napján hat aranyérmet osztanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik