Élet-Stílus

Meglesz a második Cseh-arany?

A nyolc magyar egyéni próbálkozó közül három jutott döntőbe a margitszigeti úszó Európa-bajnokság vasárnap délelőtti előfutamaiból, de mellettük a férfi és női vegyesváltó is kvalifikálta magát a kontinensviadal záróprogramjába.

Tízéves országos csúcsot döntött meg a 4×100 méteres magyar női vegyesváltó, s ezzel ötödikként jutott a kora esti fináléba. Jóllehet az Eb egyik legvigasztalanabb reggelére virradtak a versenyzők (is), az esős, borongós idő sem zavarta meg abban a Szepesi Nikolett, Kovács Ágnes, Boulsevicz Beatrix, Verrasztó Evelyn összetételű kvartettet, hogy 4:07.96 perccel “törölje” azt a rekordot, amelynek megszületésénél már ott bábáskodott az elnyűhetetlen Kovács is. Ő, továbbá Egerszegi Krisztina, Klocker Edit és Nyíry Anna állították fel az atlantai olimpián, 1996. július 24-én a mostanáig élt 4:10.92-es csúcsot.

A Bodrogi Viktor, Bodor Richárd, Hős Péter, Zubor Attila alkotta férfiváltó 3:40.66 perc alatt ért célba, ami végül a hetedik legjobb időnek bizonyult. A stafétában nem vett részt, mert erejét a 400 m vegyesre tartalékolta, Cseh László, aki fő számában másodikként (4:17.57 p), Verrasztó Dávid pedig hetedikként (4:21.11) lett finalista. Kis Gergő ugyan utóbbinál hamarabb, 4:20-on belül teljesítette a távot, ám mivel a mell-gyors fordulójánál szabálytalanul, egy karral nyúlt be, kizárták. A negyedik magyar, Nagy Péter 4:23.18-cal 12. lett.

A délelőtt negyedik úszószámában a négy magyarból egy, Hosszú Katinka jeleskedett, aki 4:13.61 perces egyéni csúccsal a kilencedik lett, de – mert az előtte végzett három britből a szabályok szerint csak a két legjobb mehetett tovább – nyolcadikként bejutott a döntőbe. Nagy Réka (4:17.74) a 16., Verrasztó Evelyn (4:20.82) a 20., Farkas Marianna (4:30.07) a 27. lett.

A Barta Nóra, Kormos Villő páros a negyedik legjobb eredménnyel került a döntőbe a 3 méteres szinkronműugrásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik