Élet-Stílus

Borsodi Liga: a Diósgyőr rajtja sikerült a legjobban

A magyar élvonal második fordulójának első meccsén kikapott az MTK, majd szombaton három döntetlen is született. A Fradit helyett szereplő Vasas veretlen, a Fehérvár viszont kisebb hullámvölgyben.

Tabella:

1. Diósgyőri VTK 6 pont
2. ZTE FC 6
3. FC Tatabánya 4
4. Vasas 4
5. MTK Budapest 3
6. Győri ETO FC 3
7. Paks 3
8. DVSC-TEVA 3
9. FC Sopron 3
10. PMFC Pécs-Plaza 1
11. Kaposvári Rákóczi 1
12. Budapest Honvéd 1
13. Vác 1
14. Újpest FC 0
15. FC Fehérvár 0
16. Rákospalotai EAC 0

A Vasas hazai pályán 2-2-es döntetlent ért el a Vác ellen, az angyalföldi gárda – amely a Ferencváros kizárása után indulhatott az első osztályban – ezzel továbbra is veretlen.

Rendkívül harcos és fegyelmezett játékot mutatott be az első félidőben Mészöly Géza együttese, a Vasas, így a szünetre megérdemelt volt kétgólos az előnye. A fordulást követően is az angyalföldiek irányítottak, ám a Vác a hajrában feltámadt, és egyenlíteni tudott.

Eredmény: Vasas-Vác 2-2 (2-0)
Illovszky Stadion, 2000 néző
Gólszerzők: Kincses (14., 45.), illetve Palásthy (82. 11-esből), Gáspár (90.)
Sárga lap: Tóth A. (39.), Lázok (41.), illetve Palásthy (84.), Svintek (90.)

A Pécs hazai pályán két új igazolása egy-egy távoli lövésével négy percen belül kétgólos vezetést szerzett a Tatabánya ellen, amely az első félidőben helyzetig sem jutott.

Fordulást követően kiengedett a Pécs, ezt kihasználva kiegyenlített a vendégegyüttes. A hazaiaknak azonban öt perccel a vége előtt sikerült egy újabb friss igazolásuk révén ismét előnyhöz jutni. Korai volt azonban az örömük, mert a Tatabánya pillanatokkal a lefújás előtt kiegyenlített. A pontvesztést rutintalanságának köszönheti a házigazda csapat.

PMFC-Pécs Plaza – FC Tatabánya 3-3 (2-0)
Pécs, 1300 néző
Gólszerzők: Nógrádi (23.), Lukács (27.), Horváth P. (85.), illetve Kouemaha (56., 91.), Márkus (68.)
Sárga lap: Pest K. (35.), Dienes (45.), Lantos (78.), illetve Filó (16.), Nagy T. (87.), Bakrac (90.)

Az FC Sopron 78 percig emberhátrányban játszva Horváth András 92. percben szerzett góljával nyert az FC Fehérvár ellen.

A korán emberelőnybe kerülő Fehérvár irányította a játékot az első félidő jelentős részében, ám nem tudott mit kezdeni a szervezetten védekező Sopronnal, amely a félidő végén büntetőből vezetést szerzett. Szünet után is fölényben játszott a Fehérvár, ám az első igazán veszélyes helyzet a Sopron előtt adódott.

A félidő közepétől fokozódott a fehérváriak nyomása és ezt előbb egy kapufa, majd egy pontrúgás után az egyenlítés jelezte, Horváth András a hajrában azonban a soproniak javára döntötte el a találkozót.

FC Sopron-FC Fehérvár 2-1 (1-0)
Sopron, 3100 néző
Gólszerzők: Horváth A. (45., 11-esből, 92.), illetve Horváth G. (77.)
Piros lap: Bagoly (12.)
Sárga lap: Munteanu (6.), Horváth A. (83.) illetve Koller (32.), Bozic (52.)

Budapest Honvéd a Kaposvár elleni 2-2-es döntetlennel vette birtokba a Bozsik Stadion felújítása miatt az őszi szezonban otthonául szolgáló csepeli stadiont. A kaposváriak kezdték aktívabban a mérkőzést, próbálkozásaikat azonban – ha üggyel-bajjal is, de – hatástalanították a kispestiek, akik a félidő közepén a semmiből vezetést szereztek. Ez magabiztossá tette a hazaiakat, s több helyzetet is kidolgoztak, azonban a lehetőségek kihasználatlanul maradtak, s a játékrész hajrájában a vendégek váratlanul egyenlítettek.

A folytatásban unalmas mezőnyjáték folyt a pályán, amely a 60. percig tartott, akkor a Honvéd számára hirtelen sürgőssé vált a győztes gól megszerzése. Nem is kellett sokat várni az újabb találatra, hiszen tíz perc múlva ismét a kispestieknél volt az előny. Ez azonban nem ért három pontot, ugyanis a zöld-fehérek nem adták fel, s tíz perccel a mérkőzés vége előtt másodszor is egyenlítettek.

Összességében izgalmas, hullámzó játékot, ámde igen alacsony színvonalú mérkőzést láthatott a publikum. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei a győzelem megszerzésére, mivel egyik fél sem élt velük, igazságos döntetlen született.

Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi 2-2 (1-1)
Csepel, 1500 néző
Gólszerzők: Dobos (21., 11-esből), Disztl (71.), illetve Vasiljevic (39.), Grúz (79.)
Sárga lap: Genito (11.), Budovinszky (76.)

A Diósgyőri VTK két góllal nyert a REAC vendégeként. Az alacsony színvonalú első félidőben a mezőnyjáték dominált, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A hazaiak megszerezhették volna a vezetést, Nyerges azonban a büntetőt nem tudta értékesíteni.

A szünet után ugyan a hazaiak támadtak többet, de igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A vendégek egy szabadrúgás után vezetést szereztek a második játékrész derekán, majd két perccel később megduplázták előnyüket. Ezzel a győzelemmel a miskolci együttes két forduló után 6 pontos.

Rákospalotai EAC-Diósgyőri VTK 0-2 (0-0)
Budai II László Stadion, 1500 néző
Gólszerzők: Simon (73.), Stanic (75.)
Sárga lap: Cseri (18.), Pusztai (92.), illetve Farkas V. (19.), Szögedi (28.)

Pénteken a Zalaegerszeg egy góllal megverte az MTK-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik