Élet-Stílus

Öbölátúszás szombaton

Öbölátúszás szombaton 1

Az idei öbölátúszás Fûzfõ és Almádi között (MTI)




Öbölátúszás szombaton 2

Kétszázan indultak el a 3 km-es távon (MTI)

A prognózis szerint a Balaton keleti medencéjében kicsi a valószínűsége viharnak, másodfokú jelzés nem várható – azaz lehet úszni -, és a vízhőmérséklet is megfelelő lesz rendezvény lebonyolítására.

A szervezők minden korosztályban nagy indulói létszámra számítanak, a rajtnál ott lesznek a múlt héten Balatonalmádiban a nyíltvízi Európa-bajnokságon részt vett legjobb magyar hosszútávúszók.

Az elmúlt évhez hasonlóan a balatonfüredi Marina Hotel strandja a központja a versenynek, 9-től 13 óráig várják oda rajtolni az úszókat. A résztvevőknek 3,6 km-t kell teljesíteniük a tihanyi hajóállomásnál lévő strandig.

A szervezők minden úszót emblémázott pólóval ajándékoznak meg, de a díjazzák a férfiak és a nők első három helyezettjét is, valamint a 25 év fölötti szenior korosztályok legjobbjait. 12:30-kor indul majd egy profi futam, amely a 3,6 km-es távú felnőtt, illetve utánpótlás bajnokság lesz.

Nevezni a helyszínen pénteken 14-től 18 óráig, valamint szombaton 8 órától egészen az utolsó rajtig lehet. Tihanyból az úszókat buszokkal és hajókkal szállítják vissza az eredményhirdetésre, melyre a füredi móló színpadán, várhatóan 15.30-kor kerül sor.

A Floriol öbölátúszás másnapján, vasárnap 2,8 km-es mellúszó versenyre kerül sor ugyancsak füredi rajttal, 10 órai kezdettel. Ugyanaznap 5,6 km-t is lehet teljesíteni a gödrösi strandon levő fordítóbója megkerülésével. A start 12 és 13 óra között lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik