Élet-Stílus

Aranyat nyert Cseh László

Cseh László arany-, Kerékjártó Tamás pedig bronzérmet szerzett a 200 m-es vegyesúszásban a margitszigeti Európa-bajnokságon.

A döntők sora ragyogó kettős magyar sikerrel folytatódott: Cseh László megnyerte a 200 m vegyesúszást, Kerékjártó Tamás pedig harmadikként érkezett be a célba.

Cseh sokáig az amerikai Michael Phelps világcsúcsán belül haladt, s csak az óra volt az ellenfele, akkora fölénnyel haladt mindvégig a mezőny előtt, de a Kőbánya SC 20 esztendős klasszisa a 200 végén a falhoz már “csak” Európa-bajnoki csúccsal érkezett meg.

A 27 éves Kerékjártó Tamás pillangón még Cseh mögött második volt, háton visszaesett harmadiknak – az olasz Alessio Boggiatto elébe került –, de ezt a pozícióját mellen és gyorson is megtartotta, így 2:00.17 perccel bronzérmes lett.

Eredmény (férfi 200 m vegyes):
1.CSEH LÁSZLÓ 1:58.17 p
2. Alessio Bogiatto (Olaszország) 2:00.14
3. KERÉKJÁRTÓ TAMÁS 2:00.17

Nyilatkozatok:
Cseh László, a férfi 200 m vegyes aranyérmese: “Szerettem volna megúszni a legjobbamat, de ehhez ellenfél kell, leginkább a világcsúcstartó Michael Phelps. Azért persze nagyon örülök, hogy én nyertem az első magyar aranyérmet, a hazai közönség miatt egy kicsit elizgultam a 100 m hátat és talán ezt a számot is. Négyszáz vegyesen is az lesz a célom, hogy a legjobbamat megjavítsam, a mostani győzelem biztosan segít, hogy most már feloldódjak”.

Kerékjártó Tamás, a férfi 200 m vegyes bronzérmese: “A verseny előtt aláírtam volna a harmadik helyet. A végső becsapásnál viszont úgy éreztem, megelőztem Boggiatót. Évek óta harcolunk egymással, de valahogy a nagy versenyeken rendre ő nyer, talán a hosszabb keze miatt jobb a benyúlása. Annak azért örülök, hogy 21 századdal megjavítottam az egyéni csúcsomat, amelyet még 2002-ben úsztam. Egyébként sokkal jobban éreztem ma magam a vízben, mint kedden, szerintem ha holnap lenne a verseny, még jobbat úsznék”.

Turi György, Cseh László edzője: “Ma nagy kő esett le a szívünkről. Kovács Ági fantasztikus volt, hihetetlen utolsó 50 métert produkált, azt hiszem, minden rutinja benne volt. Laci nagyon erősen kezdett, s talán elfáradt a végére, de ellenfél nélkül nem lehet sem világ-, sem Európa-csúcsot úszni. Azt hiszem, ezzel az aranyéremmel válaszoltunk a kétkedőknek, akik nem bíztak bennünk a 100 m hát után. A 400 m vegyesen szintén aranyérmet várunk, időről nem szeretnék beszélni, de előtte még lesz 200 m hát is. A közönségnek nagyon köszönjük a biztatást, fantasztikus hangulatot teremtettek”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik