Élet-Stílus

Otthon kapott ki a kupagyőztes

A ZTE FC a Magyar Kupa-győztes, bajnoki bronzérmes FC Fehérvár otthonában nyert egy góllal a labdarúgó Borsodi Liga 1. fordulójának hétfő esti mérkőzésén.

A félidő első felében a vendégek veszélyeztettek többet, a fehérváriak kontrái eredménytelenek voltak. Az utolsó 10 percben „ébredt fel” a hazai csapat, és sorozatos támadásai után egygólos vezetéssel térhetett pihenőre: a hosszabbítás utolsó pillanataiban Györök bal oldali szögletét Sitku 6 méterről fejelte a kapu közepébe (1 : 0).

A szünet után még támadóbb szellemű Zalaegerszeg jött ki a pályára, és gyakorlatilag negyedóra alatt a maga javára fordította az állást. A 49. percben Kocsárdi jobb oldali beadását a 11-es pontnál az üresen hagyott Ljubojevic gond nélkül fejelhette a kapu jobb oldalába (1 : 1). Öt perccel később az őrizetlenül hagyott Ferenczi önzetlenül középre játszott, az érkező Nagy Lajosnak 6 méterről már csak be kellett passzolnia a labdát a kapu közepébe (1: 2). Újabb negyedóra múlva pedig mindent eldöntött a ZTE: Józsi ballal, 22 méterről a bal felső sarokba csavart egy szabadrúgást (1 : 3). Ezután a fehérváriak mindent egy lapra feltéve támadtak, ám csupán egy Sitku-gólra futotta erejükből.

Eredmény: FC Fehérvár-ZTE FC 2 : 3 (1 : 0)
Székesfehérvár, 3000 néző
Bíró: Szabó S.
Gólok: Sitku (45+1., 73.), illetve Ljubojevic (49.), Nagy L. (54.), Józsi (70.)
Sárga lap: Ferenczi (80.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik