Élet-Stílus

Alonso nem ijedt meg

Bár a hétvégi versenyen csupán az ötödik helyet tudta megcsípni és előnye a korábbi 25 pontról 19-re csökkent, a Renault pilótája továbbra is bizakodó.

Vasárnap Indianapolisban Schumacher véget vetett Alonso négy verseny óta tartó sikersorozatának. Az első, illetve a második helyen Ferrarik végeztek, míg Fernando Alonso csak ötödikként tudta befejezni a versenyt.

Alonso a verseny után a következőket mondta: “A Ferrari és a Bridgestone ezúttal gyorsabb volt, mint mi, de az eddigi tíz versenyből kilencszer nekünk voltak jobb gumijaink, így nem aggódom a következő futam miatt sem.”

A Renault hétvégi eredményét Giancarlo Fisichella szépítette valamelyest harmadik helyezésével. Az olasz szerint komolyan meg kellett szenvednie a dobogóra kerülésért, de ő is abban bízik, hogy a dolgok visszatérnek a “normális” kerékvágásba és Magny-Cours-ban ismét a Renault diadalmaskodik majd.

Különösen sokat kívánt az abroncsoktól az 50°C-os, forró aszfalt, de a Michelin gumijai állták a sarat. A francia gyár főmérnöke szerint ezen a hétvégén Alonso küzdött a versenyautóval, de mindent megtettek annak érdekében, hogy a pontversenyben a lehető legkevesebb veszteséget szenvedjék el. Győzelmével Michael Schumacher 25-ről 19 pontra csökkentette hátrányát Alonsoval szemben a pilóta vb értékelésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik