Élet-Stílus

Budavári Nyárestékkel kezdődik a XV. Budafest

Idén ünnepli másfél évtizedes jubileumát a Budafest, a nyári opera-és balett fesztivál, amelynek nyitórendezvénye - a Budavári Nyáresték - operett gálával kezdődik július 4-én, kedden.

A várbeli fesztiválnak a Hilton Dominikánus Udvar ad otthont, s a kínálata ebben az esztendőben is igen változatos: a műsorban flamenco-est, klezmer és jazz koncert valamint operaprodukció is szerepel.

A Magyar Állami Operaház balett szólistái, köztük Keveházi Krisztina, Bajári Levente, Kozmér Alexandra és Macher Szilárd lép színpadra július 4-én és 5-én, este fél kilenctől.

Komolyzene és flamenco

A táncos produkciók után július 7-én, pénteken komolyzenei hangverseny várja az érdeklődőket, a Szenthelyi Miklós által vezetett együttes, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar Mozart-, Vivaldi- és Rossini műveket ad elő. Ezt követően Lippai Andrea és a Latidos együttes ad flamenco estet július 9-én.

Éneklő testvérek

A Bolyki Brothers, a sajátos humorú, önálló zenei stílust teremtű négy éneklő testvér július 11-én koncertezik, akiket a tradicionális zsidó muzsikát és zenei átiratokat is játszó Budapest Klezmer Band követ. A Jávori Ferenc által vezetett zenekar két alkalommal, július 13-án és 20-án muzsikál a Dominikánus Udvaron. A rendezvénysorozaton a latin ritmusok is helyet kapnak, július 16-án a Patricio Baeza Band zenél, majd 18-án a Hot Jazz Band játszik jazzt, swinget és dixielandet.

Kamaraopera

Végül egy este két kamaraoperát is láthat a közönség, a commedia dell’arte (rögtönzött színjáték típus) világát idéző Donizetti-művet, a Ritát Harangi Mária állította színpadra, s a vígopera szerepeit Herczenik Anna, Derzsi György és Hámori Szabolcs alakítja.

A másik produkció egy zenei paródia, Tom Johnson Négyhangú operája, s az előadás rendezője Romvári Gergely. Fellépői: Herczenik Anna, Szolnoki Apollónia, Derzsi György, Hámori Szabolcs és Szécsi Máté. A két darab, amely július 26-án és 27-én kerül színre, Nagy Viktória a díszlet- és jelmeztervezője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik