Élet-Stílus

A Nintendo Revolution Operával böngészi a netet

Az Opera Software bejelentette, hogy az új Nintendo Revolution kódnevű játékkonzol az általa fejlesztett böngészőprogramot használja majd az internet eléréséhez.

Nemcsak a játékosok, de a kereskedők és a befektetők az E3-on történő bejelentésekre figyelnek, és láthatóan a világ legnagyobb game-show-ja egész hétre biztosítja is a technológiai híradások legfrissebb anyagát.

A konzolháború két óriása mellett láthatóan a Nintendo úgy gondolja, van értelme harmadiknak lenni ezen a sokmilliárdos piacon. A hatalmas előnyét tőkésítő Microsoft Xbox és a késlekedő Playstation 3 mellett a Nintendo Revolutionról is érkezett egy érdekesség. A cég jó stratégiával a nagy figyelem övezte E3 kiállításon jelentette be az Opera böngésző legújabb modelljébe integrálását.

A Nintendo év végén megjelenő játékkonzoljához megvásárolta az Opera böngésző felhasználási jogait. Noha még nem ismert, hogy pontosan mikor dobja piacra a cég a legújabb játékgépét, az már bizonyos, hogy a felhasználók a jelenleg Revolution néven futó géppel az Opera alternatív böngészőjével szörfölhetnek majd az interneten.

A Nintendo elképzelései szerint az új modell versenyképességének növelése is megköveteli egy olyan profi browser integrálását, mint az Opera.

Az új konzolról a cég technikai részleteket nem tett közzé, de az E3 láthatóan megfelelő helynek bizonyult a Nintendo–Opera-együttműködésről még februárban megszületett megállapodás megszellőztetéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik