Élet-Stílus

A hardver­ben is meg­ha­tá­rozó akar lenni a Microsoft

admin
admin

2006. 05. 02. 10:02

A Die Weltnek nyilatkozó Steve Ballmer szerint az Apple által gyártott Macintoshok nem igazi számítógépek. A Microsoft vezérigazgatója jobban szereti a PC-ket, bár elismeri a vetélytárs eredményeit is és szeretné, ha Microsoft a hardverpiacon is fontos szereplővé válna.

“Nálunk a családban a fiaim kizárólag Xboxot használnak. Úgy gondolom, hogy ez egyfajta neveltetés eredménye. Ők is – akárcsak én – lojálisak a Microsofthoz. Apám a Fordnál dolgozott, ő is egész életében lojális volt a vállalatához” – mondta a beszélgetés elején a redmondi konszern vezérigazgatója. “Ugyan nincs a házunkban egyetlen Mac vagy iPod sem, de természetesen ismerem ezeket az eszközöket, elvégre tisztában kell lennem azzal, hogy mit is csinál a konkurencia” – válaszolta a kérdésre Ballmer.

A vezető elismerte, hogy jobban örülne, ha az iPod Microsoft-termék lenne, mivel ez a készülék igazán sikeres. Azonban szerinte az Apple nem csinált semmi különlegeset, csupán egymásba integrált néhány meglévő technológiát és sikerült nekik egy hordozható zenelejátszóból, egy szoftverből és egy online szolgáltatásból egyetlen jól működő csomagot létrehozniuk. S hogy lesz a Microsoftnak is egyszer egy saját fejlesztésű iPodja? “Nos erre talán már nem is kell olyan sokat várni. Ki ne szeretne egy többfunkciós, akár játékra, zenehallgatásra, adattárolásra használható mobil készüléket? Amennyiben ezen múlik hogy növelni tudjuk a szoftvereladásainkat, akkor kifejlesztjük a szükséges hardvert is. Tény, hogy mostanában a legsikeresebb termékek nem a mi üzemeinkből kerültek ki, de az Apple-t egyetlen cég tudja megszorítani és ez pedig a Microsoft” – szögezte le a vállalat második embere.

Steve Ballmer ugyanakkor kizárta annak lehetőségét, hogy egy napon egy ingyenes, például reklámbevételekből finanszírozott Windows-verzió jelenjen meg. Ennek nagyon kicsi, szinte elenyésző az esélye. A vezérgazgató kiemelte, hogy bár sokan úgy gondolják, hogy ő a világ leggazdagabb embereinek egyikeként nem sokat dolgozik és elégedett vagyonával, legelőször mégsem a milliárdjai ugranak be neki a boldogság szó hallatán, hanem a családja. “Csak ez számít és a kemény munka. Még az sem fontos, hogy mi annak a végeredménye. Ha tudod, hogy keményen dolgoztál, akkor előbb vagy utóbb de meg lesz a munkád gyümölcse. A másik fontos dolog a fegyelem. Ez a boldogság két záloga.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.