Élet-Stílus

Újra dübörög a Tűzraktér

A Tűzoltó utcai ódon épület tavalyi lelkes látogatói a sok találgatás után fellélegezhetnek: a tűzraktár a tavasz beköszöntével idén is dübörög, ezúttal Tűzraktér néven.

A független kulturális központként üzemelő épületben újra nagy lesz a nyüzsgés, az április 7-i nyitó bulin lesz URNAMENTÁL kiállítás megnyitó, a kertben egész éjjel Tilos Klub, a belső koncertteremben pedig meglepetéskoncertek követik majd egymást, és persze nem fognak hiányozni a tűzzsonglőrök sem.

Az élet a nyitás után sem áll meg, folytatódik a Tűzraktér projekt, melynek keretein belül a kezdeményezők reményei szerint egy igazi kulturális gyűjtőhely formálódik, egy hely, ami, ahogy ők fogalmazzák, összegyűjti a város rezgéshullámait. A pénteki nyitó buli tehát kötelező, aki tavaly nem volt, annak azért, a tavalyi törzsvendégeknek pedig a viszontlátás öröméért.

A Tűzraktér Projekt


Újra dübörög a Tűzraktér 1

A Tűzraktér egy olyan kezdeményezés, amely a világszerte létező független művészeti központok eredményeinek ismeretével, azok nagyfokú szakmai támogatásával jött létre. A projekt helyszíne a Tűzoltó utcai volt orvosi műszergyár területe, amelynek épületei tökéletes lehetőséget nyújtanak kulturális fuknciók telepítésére. A projekt kezdeményezői saját építészeik segítségével tervezik meg a jövőbeni magas minőségű felújtást, egy modern, flexibilis építészeti teret kialakítva, amely sokféle, rövid- és hosszútávú tevékenység befogadására alkalmas.


Újra dübörög a Tűzraktér 2

A Tűzraktér kulturális műhely szervezése 2003 óta fokozatosan bővülő létszámmal folyik. A helyszínen 2005 tavaszától kezdtek dolgozni, előkészítve a hely használatát és ismertségét, a városi köztudatba bevezető eseményeket, amelyek csúcspontjukat nyáron fogják elérni. Ezek a rendezvények elsősorban kísérleti jelleggel működnek majd, próbára téve a különböző lehetőségeket és kapacitásokat. Ezt követően, az elért eredmények és tapasztalatok birtokában kristályosodik ki a már felvázolt, de lezáratlan hosszútávú működési koncepció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik