Élet-Stílus

Mégsem adják el a Közhálót

admin
admin

2006. 03. 22. 08:51

Mégsem értékesítik a közintézményeket internetes kapcsolattal ellátó Közhálót.

Tárgyalt a kormány a Közháló értékesítéséről, és végül úgy döntött, hogy mégsem kerül sor a rendszer értékesítésére, vagyis minden iskolai informatikai berendezés és internetes végpont állami tulajdonban marad – jelentette ki a Magyar Nemzet érdeklődésére Magyar Bálint oktatási miniszter. Hozzátette: a kabinet azért döntött a Közháló megtartása mellett, mert megtalálta a költségvetésben a forrást a működési költségek finanszírozására. Arra a kérdésünkre, hogy ez esetben visszavonják-e az értékesítésre kiírt közbeszerzési eljárást, a tárcavezető azt válaszolta: elegendő erre a kiírás módosítása és a jelentkezési határidő meghosszabbítása.

A tender kiírója, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium írásbeli válasza szerint kedden lezárultak az egyeztetések a tárca, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, valamint az Oktatási Minisztérium között, melynek révén pontosították a részleteket.

Ennek értemében az iskolák és közintézmények a jövőben is ingyenesen jutnak internethez. Hozzáteszik: a tenderekből kikerült a végponti berendezések értékesítése, mert a költségvetési törvényben meghatározott bevételi előirányzatot más módon biztosítja a kormány. Ugyanakkor leszögezik: annak érdekében, hogy az iskolák részére internetszolgáltatást közmű jelleggel lehessen biztosítani, a minisztérium előkészíti a végponti berendezések térítéses vagy térítésmentes átadását az iskoláknak és a közintézményeknek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.