Élet-Stílus

A Microsoft a „live” szolgáltatásokra koncentrál

admin
admin

2006. 01. 27. 10:54

A Microsoft Research és az MSN-részleg szakembereiből alakult meg a szoftvercég legújabb divíziója, amely nevéhez híven az internetes Live szolgáltatások fejlesztését végzi majd.

A cég bejelentette a csoport megalakulását, amelynek élére a Yahoo egykori szakembere, Gary Flake került. Feladatuk a tavaly ismertetett, és a többnyire béta verzióban jelenleg is elérhető Live szolgáltatások fejlesztése, kibővítése lesz. A cél továbbra is az ezen a területen vezető riválisok, a Google és a Yahoo utolérése, illetve leelőzése, amelyet a korábban is széles körben használt és az újonnan kifejlesztendő funkciók ötvözésével vélnek megvalósíthatónak.

A közlemény szerint az új csoport mintegy 100 főből áll majd. A kutatórészleg 30, míg az MSN 70 embert bocsát rendelkezésre, akik ezentúl közösen dolgoznak majd a fejlesztéseken. Ezen belül elsősorban az internetközpontú technológiák, szoftverek kidolgozására koncentrálnak, és emellett azt vizsgálják, hogy a kutatások eredményeit hogyan lehet hasznosítani a világhálón és a szoftverpiacon. Szorosan együttműködik velük a Search Labs, amely dr. Ashok Chandra vezetésével kifejezetten a keresési technológiákra koncentrál majd, figyelembe véve a személyes adatok védelmét is.

Az első Live szolgáltatásokat maga Bill Gates és Ray Ozzie ismertették tavaly novemberben. Egészen pontosan két fő csoportról van szó, a Windows Live és Office Live csomagról, amelyek közül előbbi áll jobban, igaz még csak béta változatban. Megtaláljuk itt az MSN jól ismert keresőjét, webmailfelületet, híroldalt, és a sort az azonnali üzenetküldő Live Messenger, a Safety Center, a OneCare Live és a Favorites egészítik ki. A vállalat elnöke körlevelében óriási jelentőséget tulajdonított a webalapú szolgáltatások elterjedésének. A folyamatot a kilencvenes évek átalakulásához hasonlította, amikor a vállalatnál a világháló által okozott változások adtak alkalmat a vitára.

A tudományos háttér tehát rendelkezésre áll – kíváncsian várjuk, az idei évben milyen elméleteket ültetnek át a gyakorlatba, és mennyiben teszik vonzóvá a jó előre beharangozott szolgáltatásokat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.