Élet-Stílus

Cisco-megoldások a felsőoktatásban

admin
admin

2006. 01. 11. 12:58

A Cisco Systems bemutatta új oktatási hálózati megoldásait, amelyek középpontjában a biztonság, a távoktatás és az intelligens campusok állnak.

A most bejelentett újdonságok: a Cisco Connected Learning, a Cisco Campus Secure (biztonságos campus), a Cisco Virtual Classroom (virtuális osztályterem) és a Cisco Connected Real Estate for Education (a létesítményüzemeltetés hálózati támogatása), mindegyike a felsőoktatási hálózatok működéséhez kínál integrált megoldásokat.

Cisco Connected Learning

A Cisco Connected Learning kezdeményezése egy olyan campus háromlépcsős megvalósítására irányuló modell, amely a tananyaghoz való időtől és helytől független hozzáférést, rugalmas oktatást – ideértve a távoktatást is –, multimédiás tananyagokat és egész életre kiterjedő tanulási lehetőségeket biztosít.

A felsőoktatási intézményeknek el kell kezdeniük a megfelelő infrastruktúra alapjainak lerakását, ha javítani kívánják az együttműködést, és biztonságos hálózati hozzáféréshez kívánják juttatni a hallgatókat, a tantestületet és a tanszéki dolgozókat. A méretrugalmas, hibatűrő, konvergált IP-hálózatok elősegítik a campuson belüli kommunikációt, növelik a szervezet működésének hatékonyságát, és ugyanakkor lehetővé teszik az iskoláknak, hogy bővítsék szolgáltatásaik kínálatát.
A konvergált campushálózat kiépítésével és további alkalmazások bevezetésével egymáshoz kapcsolódó, „intelligens” osztálytermek, kollégiumok és egyéb iskolai létesítmények valósíthatók meg. Ha a hálózat kiterjesztésével az oktatást szolgáló tananyagok és háttéranyagok globális szinten, nap mint nap folyamatosan elérhetővé válnak, akkor az ismeretszerzés többé nem lesz helyhez kötve.

Cisco Campus Secure (biztonságos campus)

A Cisco Campus Secure a vezetékes és vezeték nélküli információs rendszerek, erőforrások és eszközök védelmét foglalja magába. A kezdeményezés három kulcsfontosságú területre terjed ki: Identity Management és Network Admission Control (azonosítás és hálózati hozzáférés-szabályozás), Adaptive Threat Defense (veszélyforrások elleni adaptív védelem), illetve Bandwidth Management (sávszélesség-gazdálkodás).

Az azonosítás és hálózati hozzáférés-szabályozás a jogosulatlan hálózati hozzáférés megelőzésével védi az oktatási hálózat peremét, továbbá észleli az esetleg megfertőzött felhasználói eszközökről érkező rosszindulatú kódokat és vírusokat, kiküszöbölve a biztonságot fenyegető veszélyeket. Az Adaptive Threat Defense komponens felméri a normális hálózati adatforgalom jellemzőit, és vészjelzést ad, ha ettől eltérő viselkedést tapasztal. A Bandwidth Management komponens pedig segít megbirkózni a sávszélesség hálózati felhasználók közötti kiosztásának általános problémájával.

Virtual Classroom

A hang-, videó- és webalapú együttműködést, valamint az azonnali üzenetküldéses funkciókat teljes, integrált távoktatási megoldásként ötvözi.

Létesítménygazdálkodás

A Cisco Connected Real Estate for Education egyetlen központi konvergált hálózatban fogja össze a campusok létesítménygazdálkodásához szükséges olyan épülettechnikai rendszereket, mint a beléptető rendszerek, a zárt láncú kamerás figyelés (CCTV), a fűtés-, hűtés- és szellőzéstechnika (HVAC), a tűzvédelem és riasztásvezérlés, a létesítménymenedzselési rendszer (BMS).

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.