Élet-Stílus

Jön a Skype WiFi-telefon

A Las Vegas-i CES keretében mutatta be első közös fejlesztésű mobiltelefonját a Netgear cég és a Skype Technologies. A készülék a WLAN-technológiát használja és tartalmazza a népszerű VoIP-szoftvert, az internetes telefonáláshoz csupán egy WLAN-hozzáférésre van szükség.

A Netgear Skype WiFi Phone egyaránt támogatja a más felhasználókkal folytatott Skype-beszélgetéseket, valamint a vezetékes hálózatokba irányuló (SkypeOut) és onnan érkező (SkypeIn) beszélgetéseket. Szintén igénybe vehető a Skype fizetős üzenetrögzítő-szolgáltatása is. A készülék legnagyobb előnye, hogy egyaránt kezdeményezhetünk vagy fogadhatunk hívást otthonról, az utcáról vagy egy irodából. A telefon használata rendkívül egyszerű, hiszen csupán a Skype felhasználói nevet és a jelszót kell megadni és máris lehet telefonálni.

A Netgear Skype WiFi Phone egyaránt támogatja a WLAN IEEE 802.b és a WLAN IEEE 802.g szabványokat. Igénybe vehető a WEP titkosítás is. Az eszköz súlya 90 gramm, mérete 108x42x19 mm. A telefon készenléti ideje 50 óra, maximális beszélgetési ideje három óra. A Netgear és a Skype Technologies új közös fejlesztésű terméke előreláthatólag az idei év első negyedévében fog megjelenni. A két vállalat egyelőre még nem árulta el az új WLAN-telefon árát.

A TecChannel német hírportál információi szerint a Skype népszerűsége továbbra is töretlen. A Skype Technologies jelenleg világszerte 66 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik. A két, Skype-ot használó internetező közötti beszélgetések ingyenesek, míg a más hálózatba irányuló hívásokért minimális díjat kell csak fizetni. A céget tavaly szeptemberben vásárolta meg több mint 2,6 milliárd dollárért az eBay internetes aukciósház.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik