Élet-Stílus

Jönnek az első Blu-ray filmek

Több nagyobb filmstúdió is bejelentette filmjei megjelenését a DVD formátum egyik utódjának tartott Blu-ray lemezen. Az újgenerációs formátum sorsa még igencsak kérdéses, mivel ádáz küzdelmet folytat a HD DVD-vel a DVD jogutódlásáért.

Várhatóan még tavasszal megjelennek a Sony által népszerűsített Blu-ray lemezeket és a Toshiba HD DVD formátumát támogató lejátszók. Az új lemezek nagyobb kapacitást valamint interaktív lehetőségeket is nyújtanak majd. A fejlesztők remélik, hogy így életet lehelhetnek az egyre inkább stagnáló házi videó piacba. A News Corp tulajdonában lévő 20th Century Fox bejelentette, hogy az idei első hullámban mintegy 20 filmjét kívánja megjelentetni Blu-ray lemezen. A címek között szerepel a Fantasztikus négyes és a Jégkorszak is – írja a Dark Horizons.

A Sony Pictures Home Entertainment (SPHE) tavasszal szintén 20 filmsikerrel kíván előrukkolni a Blu-ray formátumon. A hírek szerint az Ötödik elem (többcsatornás tömörítetlen hanggal), a Drakula, a Desperado, a Pár dollárral többért, a Navarone ágyúi, A Randiguru, A repülő tőrök háza, a Lovagregény, A pofonok földje, Az utolsó valcer, a Szenvedélyek viharában, A kaptár 2, a Robotzsaru, az Értelem és érzelem, a Lopakodó, A lény, a SWAT és az XXX is megtalálható lesz a kínálatban, míg a Sólyom végveszélyben és a Híd a Kwai folyón 2006 nyarán kerül majd rá az 50 GB-os, duplarétegű Blu-ray lemezekre.

“Az SPHE azzal, hogy tavasszal nagyfelbontású filmek széles választékát teszi elérhetővé a Blu-ray lemezeken, több szórakoztatóelektronikai és számítógépcég által gyártott BD-kompatíbilis lejátszó, PC, illetve meghajtó elterjedését is támogatja” – nyilatkozta Benjamin S. Feingold, az SPHE elnöke a DVD-recordable.org oldalán.

A Warner arról adott tájékoztatást, hogy kiadványait mindkét formátumon meg kívánja jelentetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik