Élet-Stílus

Népszerű a „kalóz” Üvegtigris 2

A január 19-én moziba kerülő, nagy sikernek ígérkező Üvegtigris 2 kalózmásolata megjelent az interneten, és eddig több mint 28 ezren próbálták letölteni a silány minőségű, kalóz változatot.

A 230 millió forintos költségvetéssel, állami támogatás nélkül készült magyar filmprodukciónak az illegális letöltők és filmkalózok hatalmas veszteséget okoznak.

Az film kalózmásolata néhány nappal a film elkészülte után illetékteleneken keresztül kikerült az internetre, ahol eddig több mint 28 ezren próbálták letölteni a silány, az eredeti film minőségétől messze elmaradó, lopott változatot.

Az Üvegtigris 2 állami támogatás nélkül készült, ezért a film alkotóit minden egyes elveszített mozinéző érzékenyen érinti.

Az internetes letöltések elterjedése és a fájlcserélő rendszerek a magyar filmipar számára évente 5 milliárd forint kárt okoznak. Becslések szerint a legnépszerűbb magyar fájlcserélő hálózatnak napi 50-60 ezer felhasználója van, minden hatodik magyar fiatal töltött már le filmet/zenét fájlcserélő hálózatokról.

Az Üvegtigris 2 alkotói és a filmipar jogiédői a hatóságokkal közösen mindent megtesznek azért, hogy a film további illegális letöltését megakadályozzák, illetve fényt derítsenek arra: hogyan kerülhetett nyilvánosságra a féltett-őrzött alkotás.

A film a mozikban csak két hét múlva, január 19-én mutatkozik be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik