Élet-Stílus

Letölthető mozifilmek mobilon és PC-n

A Starz Entertainment Group elindított egy olyan letöltőszolgáltatást, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy teljes hosszúságú mozifilmeket, hangversenyeket és tv-show-műsorokat nézzenek meg Microsoft-alapú hordozható eszközeiken.

A videó és az internet, mint fő téma lesz jelen az év egyik legnagyobb szakmai kiállításán. Nem véletlen, hogy a Starz Vongo névre hallgató szolgáltatását az idei Consumer Electronics Show-n mutatja be, amely ezen a héten kezdődik Las Vegasban.

A szolgáltatás 9,99 dolláros havi előfizetési díjért több mint 1000 filmet és rövidfilmet ajánl a regisztrált felhasználóknak. A Starz prémium filmcsatorna filmjei egyidejűleg kerülnek fel a weboldalra és a képernyőkre, így akár fél évvel is megelőzhetik a DVD-megjelenéseket.

Azon előfizetők, akik nem igénylik a mozifilmeket olcsóbb előfizetéssel (3,99 dollár), a Starz TV-csatorna élő adásait követhetik streaming-video formátumban.

Szakértők szerint már a kiállításon is számos újabb hordozható eszközt fognak bemutatni a gyártók. Az előzetes hírek szerint pedig az év folyamán egyre bővül majd azon készülékek száma, amelyek versenyre kelnek az Apple videó iPodjával, amelyen jelenleg ABC és NBC TV-bemutatókat élvezhetnek a tulajdonosok.

A Starz filmszolgáltatásának kínálata még nem túl széles, ellenben kizárólagos jogokkal rendelkezik a Walt Disney- és Sony Pictures-filmekre. Az induló kínálatban találjuk a Sin cityt, a Randigurut, Penge 3-at és a Hidalgót, és még számos jól csengő szupermozit. A vongo.com egyelőre még európai látogatókat nem fogad.

A konkurens HBO még nem válaszolt a Starz kihívására, noha a birtokában sokkal több stúdió filmforgalmazási joga van, és saját filmekből és sorozatokból is igen széles a kínálata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik