Élet-Stílus

Bozóki: nem jut több pénz a kultúrára

A jövő évi költségvetésben nem növekedtek a kulturális beruházásra fordítható összegek - mondta Bozóki András kulturális miniszter csütörtökön, kecskeméti sajtótájékoztatóján.

A tárca vezetője szerint az államháztartás állapotának a figyelembevételével kellett a minisztérium költségvetését is megtervezni. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának költségvetését érintő legnagyobb beruházási program 2006-ban a Mátyás-templom felújítása lesz, de folytatódik a Szépművészeti Múzeum felújítása is. Vidéken folytatják a fertődi Esterházy-kastély felújítását és címzett támogatással újul meg a tatabányai színház.

Az MTI kérdésére válaszolva a kulturális tárca vezetője elmondta, hogy megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy a vidéken még megmaradt, többségében önkormányzati fenntartású művészmozik működtetéséhez, hogyan tudnának anyagi segítséget biztosítani.

A sajtótájékoztatón Bozóki András miniszter átnyújtotta Szécsi Gábornak, Kecskemét polgármesterének, A Kultúra Magyar Városa 2006 elnevezésű kitüntetést, melyhez a Belügyminisztérium és kulturális tárca 2,1 millió forintot ad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik