Élet-Stílus

Új modell a smarttól

A hambachi smart gyárban már egy új modell gyártására készülnek, ezért több átalakítás is lesz. A kétüléses járgány 2007-ben érkezik.

A lotarinigiai smart üzemet átépítik, hogy felkészüljenek az új modell gyártására. Az új ForTwo 2007-ben kerül piacra, értesült az Automobilwoche. „Három és fél hónapig tart majd az átalakítás, mindazonáltal a régi modell még egy teljes gyártási évig marad, mivel az eladások jól haladnak” – közölte az egyik smart-központ szóvivője.

A francia szakszervezetek korábban öt hónapos szünetről beszéltek, ám a szóvivő kijelentette, hogy mindössze egy hónapos leállásra kell számítani az új modell gyártására való felkészülés során. A jövő évben elkészülnek az első teszt- és előszériás modellek, amellett hogy a személyzetet is átképzik.

Novemberben 43 000 gyártott darab után leállt a smart roadster gyártása, a nehézkes értékesítés miatt. A veszteséges márkát akkor szanálták, és 2007-re pozitív eredményt várnak, amiben már az új modellnek is szerepe lesz. Néhány héten belül az is eldől, hogy bevezetik-e a smart ForTwo-t az amerikai piacra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik