Élet-Stílus

Olcsó modellel hódítana Kínában a VW

Modern, robosztus, nagyméretű limuzint kíván piacra dobni a Volkswagen. Az autó a Dacia Loganhoz hasonló elvek alapján születik.

A Volkswagen szeretné felfrissíteni eléggé elöregedett kínai modellpalettáját. A Skoda Superbre épülőúj Passat után most egy kisebb autón dolgozik a wolfsburgi cég.

A jelenleg még koncepciófázisban lévő járműről a cég egy magas rangú menedzsere beszélt az Automobilwoche című szaklapnak, aki elmondta: “A VW konszern vezetői között egyetértés van abban, hogy a Volkswagennek sürgősen szüksége van egy speciálisan a kínai igényekre szabott autóra.”

A tervezés alatt álló autót a kínai piacon forgalmazott Santana 2000/3000 modell utódjának szánják. A technikailag és optikailag is rég elavult járművel más kapcsolata nem lesz, a modern külsejű limuzin karosszériája alatt robosztus technikát találunk.

Bár az autóra most is szükség volna, csak 2009 folyamán vezetik be a kínai piacra, ahol az árával kíván sikert elérni a német gyártó. Az európai Jettához hasonló méretű kocsi felszereltségtől függően 10-12 ezer euróba (2,5-3 millió forint) kerül majd. “Azért, hogy ezt a dömpingárat elérjük, a Volkswagen erősíti a kínai részvételt a fejlesztéstől a termelésig egyaránt.” – tette hozzá a vezető szakember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik