Élet-Stílus

Pénteken torlódás várható a határokon

Az ünnepeket megelőzően a Nyugat-Európában dolgozó ukrán, román és szerb vendégmunkások hazatérése várható jelentős számban. Első hullámuk –a Határőrség közleménye szerint – pénteken érkezik a magyar határhoz.

Forgalomnövekedésre elsősorban osztrák, ukrán, román és szerb viszonylatban számít a Határőrség. Belépő irányban (Hegyeshalom, Rábafüzes) első hullámban december 16-án a déli óráktól december 17-én a délutáni órákig jelentkezik a nagy forgalom. Ez a tranzithullám megosztva az ukrán (Záhony), román (Nagylak, Ártánd, Gyula) és szerb (Röszke, Tompa) határátkelőhelyekre irányul kilépő forgalomként.

A második, nagyobb határforgalmi hullám december 21-én a déli óráktól december 24-én a délutáni órákig tart a fentebb említett irányokba és határátkelőhelyekre irányulva.

A jelzett csúcsforgalmi időszakban a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a Hegyeshalom Határrendészeti Kirendeltség központi megerősítésben részesül, így képes akár 10-14 forgalmi sáv üzemeltetésére. A Határőrség mindenkinek azt javasolja, hogy ha teheti, a jelzett időszakokban válassza inkább a kópházi, soproni átkelőt Ausztria felé, vagy a rajkai átkelőt Szlovákia felé.

2006. január 07-én a reggeli óráktól január 09-én a hajnali órákig várható az ünnepek és az ortodox karácsony befejeződése miatt a vendégmunkások visszatérése Nyugat Európába a már említett határátkelőhelyeken, csak ellenkező irányban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik