Élet-Stílus

Mel Gibson a holokausztról készít filmet

Mel Gibson a maja birodalomban játszódó Apocalyto című most készülő játékfilmje mellett a holokauszt témájában tervezett tévéfilmben is érdekelt.

A New York Times jelentése szerint az antiszemitizmussal is megvádolt Passióval minden idők legsikeresebb független filmjét (gyártási költség: 30 millió dollár, bevétel: 600 millió dollár) prezentáló Mel Gibson – akinek apja nem mellesleg holokauszttagadó hírében áll -, a maja birodalomban játszódó alkotása mellett egy másik projektben is érdekelt.

Produkciós cége, a Con Artists Production Flory A. Van Beek visszaemlékezései alapján egy négy órás minisorozatot készít a holokausztról az ABC csatorna számára. A holland Van Beek-et a német megszállás alatt szomszédai bújtatták, így sikerült elkerülnie a koncentrációs táborok poklát.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy Gibson szerepet vállalna-e a sorozatban, sőt még az sem biztos, hogy nevét nyilvánosan összekapcsolják-e majd a vele, ugyanis az ausztrál sztár erőteljesen dolgozik következő nagyjátékfilmjén, a részben majául készülő Apocalypto-n.

A színész-rendező, aki egyébként részben a forgatókönyvet is jegyzi, sőt producere az alkotásnak, ebben a filmjében sem vállal szerepet, hasonlóan a 600 millió dollár bevételt hozó Passióhoz. A film címe ógörög kifejezés, és annyit jelent “leleplezés” vagy “új kezdet”. Variety információi szerint a színészek kiválasztása már megtörtént. Állítólag a castingra csak mexikói születésűek jelentkezhettek. Hasonlóan a Rettenthetetlenhez és a Passióhoz az Apocalypto is véres mozinak ígérkezik, azaz szigorúan korhatáros produkció várható.

A történelmi hitelesség kedvéért Gibson a maják szent szövegeit és 18. századi spanyol hódítók írásait tanulmányozta, de a forgatókönyv nagy része mégis fikció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik