Élet-Stílus

Marad az F1-ben a Williams

Most már biztos, hogy a Williams-csapat is tagja lesz a Forma–1-nek a 2008–2012 közötti időszakban is, miután a csapat megegyezett Bernie Ecclestone-nal.

Szerdán újabb taggal bővült a Forma–1 jövőbeni tagjainak száma, miután a Williams-istálló is bejelentette, hogy aláírta az új Concorde Egyezményt. Ezzel a Ferrari, a Red Bull Racing és Midland után már négy csapatot tudhat maga mellett Ecclestone. Igazából a jelenlegi mezőny felével számolhat az F1 ura, hiszen a Red Bull által felvásárolt Minardi, a Toro Rosso is minden bizonnyal követi a fő csapatot.

A Williams világossá tette, hogy azért írta alá a 2008–2012 közötti időszakra szóló egyezményt, mert sikerült jobb feltételeket kiharcolnia a Forma–1 kereskedelmi jogait birtokló FOM-tól, azaz több jut majd a csapatnak a kereskedelmi jogokból befolyt összegekből. Állítólag a csapatoké lesz a pénzek hatvan százaléka a jövőben.

A csapat alapítója és névadója, Sir Frank Williams reményét fejezte ki arra, hogy ezután a többi csapat is követi a példájukat, és csatlakozik a megállapodáshoz, amivel biztosíthatják a Forma–1 jövőjét, és megakadályozzák a sportág kettészakadását.

Az autógyártók azonban továbbra is kitartanak véleményük mellett, és nagyobb befolyást és több pénzt akarnak viszontlátni. A GPMA-ba tömörült Mercedes, Honda, Toyota, BMW és Renault ezek hiányában kitart az új sorozat létrehozása mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik