Élet-Stílus

Logitech V400 – egér utazóknak

Az amerikai Consumer Electronics Association (Szórakoztató Elektronikai Szövetség) innovációs díját nyerte el a V400 a formatervezése és műszaki megoldásai elismeréseként.

Az új Logitech V400 Laser Cordless Mouse, egy robusztus laptop egér, ami gyakorlatilag bárhol használható a gyártó szerint. A V400 újszerű kettős-lézeres mozgáskövető motorja alkalmazkodik a legkülönfélébb felületekhez, a cég által kidolgozott 2.4 GHz Digital Cordless technológia pedig olyan megbízható vezeték nélküli kapcsolatot létesít, amire még egy vezeték nélküli eszközökkel telezsúfolt helyen is 9 méteres távolságig számítani lehet.

A plug-and-play USB mikro vevőállomás könnyedén elrejthető az egér tartórekeszében, amikor épp nincs rá szükség, így nem vész el, és a szállítást is megkönnyíti. Az utazás viszontagságaitól az egeret sportos formatervezésű, ütésálló váz óvja meg.

Kettős-lézeres mozgáskövetés

Az új egér olyan új kettős-lézeres mozgáskövetést alkalmaz, ami a legtöbb optikai és lézeres érzékelővel ellentétben nem készít pillanatfelvételeket a letapogatott felületről, hanem a visszavert fény frekvenciaváltozásait méri, amit az egér elmozdulása okoz. A két lézer együttműködése így rendkívül pontos mozgáskövetést biztosít. A kettős-lézeres érzékelő a szokásosnál jelentősen kisebb kivitelben – egyetlen chipbe építve – készül.

Az egér egyetlen ceruzaelemmel működik, így elég könnyű marad a rendszeres szállításhoz. Az elem élettartamát megnövelendő, a V400 automatikusan kikapcsolódik, amikor a vevőállomást a tárolórekeszbe helyezzük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik