Élet-Stílus

iPod-gyilkos lehet a Zen Vision

A korábban csak hangkártyáiról ismert Creatíve Labs, a Sound Blaster gyártásból gyűjtögetett tapasztalatai alapján egy egész „Zen" termékcsoportot dobott piacra, amelyek nagy része a sikeres iPod piacát fenyegeti.

A Creatíve kemény versenyhelyzetet teremthet az MP3-lejátszók és az egyre népszerűbb digitális fotóalbumok piacán a most bejelentett Zen termékcsaláddal. A legkisebbek a iPod nano, a nagyobbak a video-iPod piacán szeretnének alternatív megoldást kínálni a felhasználóknak.

A legnagyobb modellbe – a Zen Visionbe – a gyártó belepréselt egy 30 gigabyte-os merevlemezt, ami azért is elég hihetetlen mivel a készülék meglehetősen vékonyka.

Az újratölthető elemekkel videomódban folyamatosan mintegy 4 órán keresztül élvezhetjük a mozgóképeket, míg zenelejátszás esetén mintegy 14 órás működést ígér a gyártó.

A támogatott zenei formátumok között van az MP3, a WMA, és WAV, míg a képeket JPEG-ben nétegethetjük rajta. A használható videoformátumok között találjuk a WMV 9-et, a Motion JPEG-et az MPEG-et és a XviD-et.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik