Élet-Stílus

On-demand digitális tartalmat ígér az Intel

A hamarosan bevezetendő Viiv-technológiás PC-platformokkal egy időben az Intel elindítja széles körű, internetes, on-demand digitális tartalomszolgáltatását is, mely számos formában elérhető lesz: lehetővé téve, hogy mindenki maga döntse el, miképpen használja ki a digitális szórakoztatás nyújtotta lehetőségeket – az otthoni nagyméretű televízión, hordozható számítógépen vagy éppen egy mobil eszközön.

Az Intel több, a film- és zeneiparban működő, televíziós, számítógépes játékfejlesztő és fotószerkesztő céggel működik együtt világszerte. A vállalat bejelentése szerint már több mint 40 partnere teszteli és vizsgálja a szolgáltatásokat és szoftveralkalmazásokat, hogy megvalósítsák a digitális szórakoztatásban elérendő célokat.

Az Intel Viiv-technológia, amely az otthoni digitális szórakozás élményének növelésére hivatott, 2006 első negyedében lesz elérhető. A következő év folyamán a hitelesített tartalomszolgáltatók, alkalmazások száma olyan mértékben megnő, hogy így már magába foglalja a hitelesített személyes és hálózati médiaeszközöket, mint hordozható médialejátszókat, digitális médiaadaptereket, digitális televíziókat, DVD-lejátszókat és routereket is.

Kevin Corbett, az Intel Digital Home Group Content Service csoportjának alelnöke szerint: – Nem pusztán arról van szó, hogy Intel Viiv-technológiás PC-ket kapcsolunk TV-készülékekre. Lehetőség nyílik a legfrissebb filmek azonnali otthoni megtekintésére, saját zenei mixek készítésére, közös online játékra, vagy éppen családi fotók és videók bemutatására – és mindezt „egyetlen pultnál” megkaphatjuk.

Az Intel és ezen szolgáltatók együttműködésének célja az is, hogy hordozható médialejátszóra is – mint a Creative és a Dell termékei, amik szintén hitelesítve lesznek az Intel Viiv-technológiás PC-vel való kapcsolódásra – letölthetőek legyenek a tartalmak. Az összes hitelesített eszközön, szolgáltatáson és alkalmazáson feltüntetett azonosító: „Enjoy with Intel Viiv technology” megkönnyíti majd a vásárlók tájékozódását.

2006 második felétől a személyes és prémium tartalomszolgáltatások, alkalmazások és eszközök együttműködhetnek az Intel egy olyan szoftverével, ami lehetővé teszi a tartalom otthoni hálózaton keresztüli megosztását más Intel Viiv-kompatibilis eszközzel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik