Élet-Stílus

Infokommunikációs csúcstalálkozó Budapesten

Infokommunikációs csúcstalálkozót rendeztek december 2-4. között Budapesten, amelynek legfontosabb célja az IKT-szektor Európai Unión belüli hatékony régiós együttműködésének megalapozása volt.

A csúcstalálkozón 16 ország informatikai szektorának kormányzati és iparági képviselői, szakminiszterei, az unió soros elnökségének képviselői, valamint az iparági nemzeti szövetségek vezetői vettek részt.  A résztvevők 17 pontos deklarációban foglalták össze közös véleményüket és az IKT-fejlesztésekre vonatkozó szándékaikat, amelyet az Európai Unió döntéshozóinak kívánnak eljuttatni.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közleménye szerint az Európai Unió kizárólag az infokommunikációs szektor erőteljes fejlődésének biztosításával válhat 2010-re a világ legversenyképesebb régiójává. A versenyképesség növekedése olyan mértékű makrogazdasági kérdés, amit az államnak a megfelelő szabályozás létrehozásával és a fejlesztés támogatásával kell megteremtenie – jelentette ki Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter.

Az Európai Unió versenyképességének hosszú távú javítása, a modernizáció és a gazdasági növekedés dinamizálása nagymértékben függ a tagállamok IKT-szektorainak fejlettségétől. A nyugat- és kelet-európai országok közötti infokommunikációs különbségeinek felszámolásában két tényező játszik döntő szerepet: a szélessávú infrastruktúra fejlesztése és a tartalomfejlesztés – hangsúlyozta Kovács Zoltán, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik