Élet-Stílus

CA: régiós tervek Budapesten

Átfogó stratégiaváltásának keretében a budapesti leányvállalatának is nagyobb szerepet szán a jövőben a CA – mondta a Világgazdaságnak Gilbert Lacroix.

A Computer Associates International (CA) keleti piacokért felelős elnökhelyettese közölte: az üzemeltetési szoftvereket fejlesztő amerikai vállalat a kelet-európai térségben ügyféltámogató központot akar létesíteni, külső cég bevonásával. Az elnökhelyettes ez ügyben megkeresett néhány, Budapesten működő nemzetközi tevékenységkihelyező (outsourcing) társaságot. Hogy konkrétan mely cégekről és várhatóan mekkora létszámról van szó, valamint a végleges döntés határidejéről egyelőre nem kívánt részleteket elárulni. Azt azonban hozzátette: a jelenleg tízfős budapesti iroda értékesítés-támogató szakértőinek létszáma is nőni fog, hogy mennyivel, az az itteni üzleti lehetőségektől függ.

A CA a következő két évben jelentősen növelni akarja az ügyfelekkel közvetlen kapcsolatban álló alkalmazottak arányát. A CA az Európát, Afrikát és a Közel-Keletet magában foglaló térségben egymilliárd dollárt meghaladó árbevételt realizál, ez több mint egynegyede a globális bevételének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik