Élet-Stílus

Kiegészül a VW-paletta

Jövőre kerül a kereskedőkhöz a Volkswagen új teherautója, a Crafter. Az új autó veszi át a Volkswagen LT helyét a jövőben.

A jármű Crafter néven kerül forgalomba. Marketingszempontból telitalálat az új Volkswagen teherautó neve: angolul, a craft szóra utalva, az ügyességet lehet a vevőkbe oltani. Ha német nyelvterületen próbálkozunk, akkor a Kraft jelentése: erő.

A Crafterrel teljesen felfrissül a Volkswagen könnyű teherautós modellpalettája, azok után, hogy megújult a Transporter és a Caddy is.

Négy motor áll majd a vevők rendelkezésére, mindegyik négyhengeres TDI. A motorok 89, 109, 136, illetve 164 lóerősek lesznek. A motorok közös nyomócsöves befecskendezést és részecskeszűrőt kapnak.

Három tengelytávval készül majd az LT utódja, amihez négyféle hosszúság és háromféle magasságú dobozos vagy platós kivitel választható, persze lesz busz is. A maximális raktér 17 köbméter lehet, akár két euroraklap is elfér egymás mellett, a legnagyobb platós változat pedig 2670 kilogrammot is képes elszállítani.

A közepes és hosszú tengelytávú modellek oldalajtaja 1,3 méter széles, illetve 1,8 méter magas, így itt is be lehet rakodni a szabványos raklapot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik