Élet-Stílus

Illetékhivatal – Oracle alapokon

Elsősorban illetékhivatalok számára fejlesztette ki és mutatta be a BitOrg Kft. i.sys.next elnevezésű megoldását.

Az i.sys.next egymásra épülő, rugalmasan paraméterezhető moduljaival, ügyfél- és ingatlantörzsre épülő nyilvántartási rendszerével támogatja az iktatást, az ügyiratkezelést, a kiszabást, az ingatlanértékelést, az illetékkönyvelést, a postázást, az ügyfélszolgálati munkát, a behajtási-végrehajtási tevékenységet és a vezetői és egyéb adatszolgáltatást.

A szoftver futtatható az úgynevezett háromrétegű webes architektúrában, amely egyrészt olcsó üzemeltethetőséget biztosít azáltal, hogy a kliens oldalon csupán egy böngészőre van szükség, másrészt operációs rendszerektől független működést tesz lehetővé, és emellett a szoftververzió menedzsmentje is egyszerű, mivel csak az alkalmazás szerveren kell végrehajtani a javítások és új verziók telepítését.

Az i.sys.next iktatás, iratkövetés, ügyiratkezelés és postázás moduljai egységes dokumentumkezelő rendszert alkotva nemcsak az illetékhivatalok, hanem más intézmények egyedi sajátosságait is ki tudja szolgálni. Az iktatás során lehetőség van a beérkező iratok érkeztetésére, a különféle dokumentumtípusoknak megfelelő adatok rögzítésére, ügyfelekhez, ügyekhez kapcsolására, irattartókba helyezésére, valamint az iratok szkennelt képének elektronikus formában való tárolására. Az iktatási modul támogatja a sorszámos és a főszám-alszámos iktatószám kiosztást. Megoldott a papír alapú dokumentumok fizikai mozgásának követése, így mindig ismert az irat fellelhetősége.

A számítógépes ingatlan-nyilvántartásban fényképek, részletes, bővíthető információk, tárolhatók az ingatlanokról, amelyek segítik az értékbecslést. Az összehasonlító értékadatok kezelésével és számos kereső, lekérdező funkcióval megalapozottan alátámasztható a hatósági eljárás során megállapított forgalmi érték.

Az i.sys.next testre szabása során megadható azon adatok köre, amelyekből rendszeres kimutatás készíthető az adott időszak teljesítményéről. A rendszer a belső használatra előállított jelentések mellett minden jogszabályban rögzített adatszolgáltatást az előírt tartalommal és formában képes előállítani (PM, APEH, BM, stb. felé). Ezek mellett támogatást nyújt időnként felmerülő, egyedi igények kiszolgálására is, mint például ingatlanpiaci forgalomról készített jelentések, kedvezmények bevételcsökkentő hatásának kimutatására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik