Élet-Stílus

Lefagy az új Xbox 360?

A Microsoft elismerte, hogy már több panasz is érkezett a héten startolt Xbox 360 megbízhatóságával kapcsolatban.

“Több egymástól független esetben is jelentették, hogy a konzolok nem az elvárások szerint működnek” – idéz a CNN Molly O’Donnell Reutersnek adott telefoninterjújából. Több rajongói oldal, – köztük a engadget.com, xbox-scene.com – valamint a Microsoft saját xboxos webes fórumának több hozzászólója jelezte tegnap, hogy gépük összeomlott, miközben “hagyományos módon” vagy az Xbox Live online szolgáltatáson keresztül játszottak. Az esetek többségében egyszerűen csak elsötétült a képernyő, vagy különböző hibaüzenetek jelentek meg.

A jelentések többsége a Project Gotham Racing 3-mal volt kapcsolatba hozható. Megtörténhet, hogy egyszer csak lefagy a játék, máskor pedig E79, E67, E74, E35 jelű hibakódok jelentek meg a képernyőn, amelyek vélhetően memória problémákra utalnak – értesült a spong.com.

“Az Xbox 360 mindössze 15 perce elérhető, és máris érkeznek az összeomlásáról szóló hírek” – áll az engadet oldalán. Az Xbox az első az újgenerációs konzolok sorában. “Ekkora mennyiségnél bármi bekövetkezhet” – kommentálta az esetet a szóvivő. O’Donnel minden érintettnek azt ajánlja, hogy forduljanak a forgalmazókhoz, és arra is ígéretet tett, hogy amennyiben ez nem segít, a Microsoft emberei kicserélik vagy megjavítják a hibás darabokat.

Igaza van O’Donellnek, vagy tényleg egyedi esetről van szó? Nos, semmiképp sem beszélhetünk egyedülálló jelenségről. Megjelenésekor a Dreamcast is szenvedett hasonló gyermekbetegségektől, a korai PS-ek is megbízhatatlanok voltak, éa Sega Saturn első példányai is sokszor összeomlottak. A Playstation 2 is megélt már nagyobb számú termékvisszahívást lemezolvasási hibák és tápgondok miatt, ráadásul a legutóbbi a konzol megjelenése után több mint négy évvel, szeptemberben történt: 3,5 millió játékkonzol volt érintett a túlmelegedési problémában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik