Élet-Stílus

Letölthető lesz Lennon szólóéletműve

Decembertől letölthető lesz az internetről John Lennon teljes szóló-életműve – jelentette be az EMI Music. Lennon lesz az első az egykori Beatles-tagok közül, akinek törvényes internetes kereskedelmi zenei szolgáltatókon keresztül lesz hozzáférhető önálló munkássága.

A Lennon-dalokat egyebek közt a Napsterről, a Rhapsodyról, az MSN Musicról és a Yahoo Musicról lehet majd leszedni. A legújabb dupla CD-s válogatást, a Working Class Hero-t, máris feltették több internetes honlapra. Az életmű többi dala Nagy-Britanniában december 5-től, az Egyesült Államokban december 6-tól lesz letölthető.

A Working Glass Hero különben nem aratott különösebb sikert az Egyesült Államokban. A Billboard 200-as listáján a 135. helyen kezdett öt héttel ezelőtt és eddig mindössze 32 ezer példányban kelt el.

Az EMI nem áll meg Lennonnál. Tárgyalások folynak az Apple Corps.-szal, hogy a jövőben a Beatles dalai is felkerüljenek legális internetes szolgáltatókra. Eddig ugyanis a Gombafejűek nem engedélyezték a terjesztés e módját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik