Élet-Stílus

Új ajánlatok a Microsoft „Eredeti Windows” programjában

Már több mint 200 ezer magyar felhasználó ellenőrizte Microsoft Windows XP rendszerének eredetiségét az „Eredeti Windows – Valódi Előny" program keretében. A Microsoft most a NetGRAL Word 2003 e-learning oktatóanyaggal, és a Windows XP-ről közvetlenül elérhető fénykép-előhívási szolgáltatással bővítette a programon keresztül elérhető speciális ajánlatok körét.

A program 2005. július 26-án indult el azzal a céllal, hogy visszaszorítsa az illegális szoftverhasználatot, és előnyöket nyújtson az eredeti Windows operációs rendszerrel rendelkezők számára. A korábbi próbaváltozatokhoz képest a program teljes verziója – a kritikus biztonsági frissítések kivételével – csak az eredeti Microsoft Windows XP-vel rendelkező felhasználóknak biztosít hozzáférést a Microsoft különböző frissítéseihez. A kezdeményezés folyamatosan bővülő speciális szolgáltatásokat és számos, ingyenesen letölthető programot kínál azok számára, akik sikeresen túljutottak az eredetiségvizsgálaton.

Az „Eredeti Windows – Valódi Előny” program indulása óta több mint 200 ezer magyar felhasználó érvényesítette Microsoft Windows XP operációs rendszerét. Az érvényesítések többsége a különböző Microsoft termékekhez kapcsolódó frissítésekhez, illetve letöltésekhez köthető, melyek a Microsoft Update webhelyen, illetve a Microsoft letöltőközponton keresztül vehetők igénybe.

A program kiszűri a jogtalan felhasználókat

A Microsoft kimutatásai alapján, az ellenőrzésen való fennakadás leggyakoribb oka az volt, hogy a felhasználók a program szolgáltatásait érvénytelen mennyiségi licenckulcsokkal próbálták igénybe venni, melyek többségét a Windows operációs rendszer több példányát megvásárolni szándékozó vállalatok licencelik. Elemzések szerint az ellenőrzésen való nem-megfelelési arány a közép-kelet-európai régió országaiban közel azonos volt, köztük a magyarországi adatok a legkedvezőbbek. A régión belül a felhasználók átlagosan 35,4 százaléka nem jutott tovább az ellenőrzésen, Magyarországon az arányuk 30,6 százalék volt.

Új ajánlatok a programban

Az új ajánlatok közül az egyik a NetGRAL Word 2003 e-learning oktatóanyag, amelynek révén a Microsoft Word 2003 alkalmazás gyakorlati alkalmazását sajátíthatják el a felhasználók. Az interaktív oktatóanyag hangalámondásos, amely az auditív módszerrel könnyebben tanuló felhasználóknak nyújt segítséget, míg feliratozása a vizuális típusú hallgatóknak segíti elsajátítani az egyes trükköket, és a munkát leginkább megkönnyítő fortélyokat. A másik érdekesség a fotónyomtatás rendelése Windows XP-ből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik