Élet-Stílus

Az AOL belép az online tv-piacra

Az America Online vezetői szerint az In2TV ingyenes televíziós szolgáltatását már 2006 tavaszán el tudják indítani.

Az America Online tervei szerint már jövő év elején működtetni szeretnék azt az ingyenes online televíziót, amely a Time Warner programjait tűzné műsorra. Az In2TV hat csatornáján tematikus programokkal várná a felhasználókat. A csatornák pontos műfajai még nem tisztázottak, de bizonyos, hogy vígjáték, dráma, animáció kategóriában a nézők számos programot érhetnek el.

Az sem bizonyos, hogy a szolgáltatás Európában vagy Ázsiában elérhető lesz, bár a Yahoo és a Google online tv tervei mellett az AOL most bejelentett szolgáltatása csak így lehetne versenyképes.
Az In2TV az első évben 3400 órányi Warner Brothers-anyagot akar bemutatni, és a fenntartási költségeit hirdetésekből szándékozik finanszírozni. Meg nem erősített források szerint a Warner korábban népszerű sorozatait jelentetné meg így az interneten, a sorozatok rajongóinak legnagyobb örömére.

A szakértők szerint az AOL szolgáltatásával jó pozícióba kerülhet a digitális tartalomszolgáltatás területén, ha képes vetélytársait megelőzni időben és tartalomban egyaránt.

Az AOL-felhasználók száma is indokolttá teszi a bizakodó nyilatkozatokat, hiszen havonta mintegy 113 millió felhasználó látogatja meg Amerika legnagyobb ISP-jének az oldalait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik