Élet-Stílus

Szakcsi és Vukán újra egy zongoránál

December 2-án a Thália Színházban négykezes koncerttel kápráztatja el minden bizonnyal a közönséget Szakcsi Lakatos Béla és Vukán György.

Szakcsi Lakatos Béla és Vukán György a magyar jazz mértékadó művészei, nevük felbecsülhetetlen értékeket idéz a jazzkedvelő közönség számára. Szóló és kamarazenekari felállásban egyaránt sikeres produkciók egész sorát élvezhette a közönség előadásukban, mindkettejük nevéhez számtalan saját szerzemény kapcsolódik – köztük színházi és filmzenék is.

A két művész már évekkel ezelőtt bemutatta közös, kétzongorás illetve négykezes programját – a közönség akkor zajos sikerrel fogadta előadásukat. A mostani koncert nemcsak a régi együttműködés felelevenítése – Szakcsi és Vukán közös játéka mindig az új és friss zenei ötletek egész tárházát kínálja a hallgatóság számára.

„Aki hallott bennünket együtt, azt mondta, hogy ilyen még nem volt, hogy két zongorista ennyire megértse egymást. Sok világnagyság zongorista játszik együtt, nagyon jók, de talán mégis rivalizálnak közben. Mi nem rivalizálunk. Nincsenek akadályok előttünk, egyszerűen leülünk és zongorázunk”- mondta korábban Vukán György.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik