Élet-Stílus

50 TV csatornát nézhetünk az új Nokia-mobilon

A Nokia Barcelonában egy mobilos konferencián bemutatta a digitális televíziózásra felkészített multimédiás készülékét, a Nokia N92-t.

2006 második negyedévére ígérik a Nokia szakemberei a most bemutatott N92-es készüléket, amellyel hamarosan képesek leszünk akár 50 digitális csatornát is elérni. A modell egy DVB-H rendszert használ, amely Angliában hamarosan elindul, illetve jelenleg Oxford környékén kísérleti üzemben már működik is.

Hasonlóan az eddig megismert N-szériás készülékekhez az N-92 is az erőteljes multimédiás képességekkel, a 3G kompatibilitással és nagy memóriakapacitással a felső kategóriás mobilok körét bővíti. A kijelző 16 millió színmélységű képek megjelenítésére alkalmas, 2,8 hüvelykes mérete az internetböngészést is kényelmesebbé teszi. A beépített SD-kártya pedig akár teljes műsorok rögzítését is lehetővé teszi.

A Nokia vezérigazgatója, Jorma Ollia szerint 2006 az okostelefonok éve lehet, már ismert és a most bemutatott multimédiás készülékekből 100 millió darabot terveznek eladni jövőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik