Élet-Stílus

A madárinfluenza PC-vírust is terjeszthet

Senki ne gondolja, hogy Ázsiából az állatokra veszélyes vírus okozhat problémákat a gépeinken, sokkal inkább a saját kíváncsiságunk és figyelmetlenségünk, ha bedőlünk a vírusírók legújabb trükkjének.

A vírusok készítői leggyakrabban a kíváncsiságra építik taktikájukat, így mostanában nem várt meglepetés érheti azokat, akik a madárinfluenzával kapcsolatos információk helyett egy kellemetlen vírussal találják szemben magukat.

A Naiva.A névre keresztelt furfangos trójai e-mail mellékletként terjed azon felhasználók körében, akik beugranak a „Kitört a járvány Amerikában” címmel ellátott csatolmányoknak.

A szakértők szerint ugyan a felhasználók már számtalanszor meggyőződhettek arról, hogy mi történik, ha egy ellenőrizhetetlen helyről származó levél mellékletét megnyitják, de az új trükk most mégis beválik, mert a téma érdekessége eltereli a felhasználók figyelmét a vírusveszélyről.

Az új vírus elterjedésének mértékét még nem tudták felbecsülni a biztonsági szakemberek, ugyanis a vírus folyamatos terjedését a média madárinfluenzáról szóló híradásainak gyakorisága csak fokozza.

A vírus sajnos egyáltalán nem mulatságos hatásmechanizmusát tekintve, ugyanis a gépünket két lépésben távirányítható zombivá varázsolja. Így a remélt madárinfluenza elleni védelemről szóló információk helyett, a gépünk vírus mentesítésére kell hamarosan koncentrálnunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik