Élet-Stílus

A magyar kultúrával ismerkedhetnek a frankfurtiak

Alig zárta be kapuit a világ legnagyobb könyvvására, Frankfurt újabb rangos eseményre készül. Ezúttal, november másodikától a magyar művészeti élettel ismerkedhetnek a Majna-parti város lakói.

Az Európai Központi Bank, mint multinacionális intézmény, 2002 óta lehetővé teszi, hogy évente egy-egy tagország bemutassa kulturális értékeit. Idén a Magyar Nemzeti Bank támogatásával és szervezésében a magyar kultúra veszi be magát Frankfurtba. A fesztiválra olyan művészeket hívtak, akik ötvözik a magyar nemzeti hagyományokat az európai szellemi áramlatokkal, vagyis egyszerre európaiak és sajátosan magyarok.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitókoncertje után fellép többek között Sebestyén Márta és a Muzsikás, az Amadinda ütőegyüttes, a szegedi Kortárs Balett, felolvasóestet tart Kertész Imre, Esterházy Péter, Nádas Péter, a Csodák Palotája bemutatja érdekességeit, magyar rendezők rövid- és játékfilmjeit vetítik, gálaműsort ad az Operettszínház, fellép a Tony Lakatos és a Szakcsi Lakatos Trió, a zárókoncertet pedig a Danubia Szimfonikus Zenekar tartja.

A fesztivál keretében adják át az európai bank idei fotóművészeti díját is, amelyet Dezső Tamás, Puklus Péter és Szász Lilla vehet át. Mindannyian fiatalok, akárcsak lapunk munkatársa, Domaniczky Tivadar és volt fotóstársunk, Gárdi Balázs, akiknek képeit szintén kiállítják Frankfurtban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik