Élet-Stílus

Biomassza Pornóapátiban

Osztrák mintára épült biomassza falufűtést, szennyvízelvezető hálózatot és szennyvíztisztító telepet avattak fel csütörtökön a Vas megyei Pornóapátiban.

Purker Walter, Pornóapáti polgármestere elmondta: a 224 millió forint értékű beruházással biztosítottá vált az alig négyszáz lelket számláló falu lakosainak és intézményeinek hőenergia-ellátása. A projektet a Magyarország – Ausztria Phare CBC program 900 ezer euróval (220 millió forint), az osztrák környezetvédelmi alap 45 millió forinttal, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács közel 48 millió forinttal, a belügyi tárca pedig 7,3 millió forinttal támogatta.

Szintén csütörtökön adták át a mintegy 352 millió forint értékű szennyvízelvezető hálózatot és szennyvíztisztító telepet Pornóapáti és Horvátlövő községben, ahol a szennyvizet eddig a házaknál kiépült szikkasztókban, derítőkben helyezték el. A Phare CBC 1,3 millió euróval támogatta a fejlesztést, amely eredményeként megoldódik a településeken keletkező kommunális szennyvíz megfelelő gyűjtése és tisztítása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik