Élet-Stílus

Licenszdíjmentes hozzáférés IBM-szabadalmakhoz

Az IBM egészségügyi és oktatási gyakorlatokkal foglalkozó részlege jelentős kezdeményezést jelentett be. Ennek értelmében licenszdíjmentesen hozzá lehet férni a cég szabadalmaihoz.

A kezdeményezés értelmében az IBM a webszolgáltatások, elektronikus formák és nyílt dokumentum-formátumok köré épített, meghatározott nyílt egészségügyi és oktatási szoftverszabványok kifejlesztéséhez és kivitelezéséhez licencdíjmentes hozzáférést ajánl fel szabadalmi portfoliójához.

Az IBM szerint az új kezdeményezés segíthet megszólítani a komplex ökoszisztémát, amelyen keresztül az információk pontos, biztonságos és hatékony megosztására van szükség; továbbá segíthet az IBM e két lényeges iparágban dolgozó ügyfeleinek, hiszen a betegeknek, orvosoknak, diákoknak és tanároknak világszerte nyújtott szolgáltatások minőségének javításán és költségeinek csökkentésén dolgoznak. A szabványok elősegíthetik a más rendszerekkel való együttműködési képességet, és jelentősen javíthatják a vállalatok közötti, vállalaton és közösségeken belüli adatok és információk közötti kommunikációs készséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik