Élet-Stílus

Luxushibrid a Lexus-tól

Öt méternél hosszabb hibridmotoros tanulmányautót mutatott be a Lexus. Nem kell hozzá nagy érzék, hogy belássuk, ez lehet a következő LS.

LF-Sh néven ismerkedhetnek meg a Tokiói Autószalon látogatói a Lexus új felsőkategóriás limuzinjának előfutárával. Az 5,06 méter hosszú 1,875 méter széles és 1,465 méter magas limuzin az IS-hez hasonló vonalvezetéssel készült. Az autó tengelytávja 2970 milliméter.

A h jelzés természetesen itt is a hibrid hajtásra utal, amiben egy V8-as motort kapcsoltak össze elektromos motorral. Mindez pedig egy elektronikus vezérlésű összkerék-hajtással juttatja 400 lóerős teljesítményét a kerekekhez.

Várhatóan a sorozatgyártásban a hibrid mellett lesz hagyományos üzemű változat is. A 4,6 literes V8-as 350 lóerőt tud majd ott, és hatsebességes automataváltó jár hozzá. A neve LS460 lesz.

A hírek szerint 2006 áprilisában, New Yorkban mutatkozik be a csúcsváltozat az LS 600h néven, nem titkoltan a Mercedes S600, BMW 760i, Audi A8 6,0 ellenfeleként. Kétféle hosszúsággal és eltérő tengelytávval készül majd a modell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik